Leopard 2A6 – стъпка 6a

В първия работен ден на тази седмица продължавам сглобяването на модела RyeFieldModel 5065 – Leopard 2A6.

От тук надолу, освен ако не е указано друго или не е съвсем очевидно – всички съкращения са изписани на кирилица.

Прибрах се малко уморен от работа, докато приготвя вечеря на децата, едно, друго и то си стана 21:00. Реших, все пак, да започна със следващата стъпка 6, която още на картинката в упътването обещаваше да е доста интересна:

Упътване – стъпка 6

Доста комплексна стъпка – изисква работа с прозрачни части (T9 и T10 в комбинации със C46 и T12), които веднага оставих за след като положа поне основните бои на модела, 10 броя фотоецвани части и, за първи път – 3D принтирани части от смола.

Реших да подходя рационално – започнах с лепенето на пластмасовите части. Като цяло – без проблеми. Малко пипкаво се изрязват части A33 и A34, но не е нещо чак пък огромен проблем. Залепих ги.

И тук е първата ми критика към упътването – специално за стъпка 6 можеше да е доста по-подробно, защото прекарах доста време в чудене вчера как и по колко точно се сглобяват някои от частите.

Да започна с 3D принтираните. В упътването пише – 4x. Да, ама с модела идват 6 броя. В дясната част на корпуса е очевидно, че трябва да се залепят 2 бройки, обаче от лявата не е чак толкова очевидно. На пръв поглед трябва да се сложат 4, но по-обстойна инспекция показва, че вътрешните 2 чифта „пъпчици“ за лепене са маааалко по-различни от външните 2… Е – действително трябва да се използват само 4 такива детайла – на следваща стъпка става ясно, че на вътрешните „пъпчици“ се лепят други детайли. Е – отрязах ги, залепих ги – нямаше проблем.

Започнах да оглеждам фотоецваните части и… Реших да спра до тук за днес. Защо – ще видите утре.

И така – отне ми 35 минути да стигна до това:

Утре, живот и здраве, ще се боря с фотоецваните части…

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *